Drage članice i dragi članovi jevrejske opštine Beograd

Pozivamo Vas da nam se pridružite uživo na novom Midraša kursu, koji će se održati 19. i 20. marta 2024. godine u Beogradu. 

Tema ovog dvodnevnog Midraša kursa je Jevrejke i njihove priče. Povodom praznika Purim, koji se slavi u znak sećanja na spasenje jevrejskog naroda od zavere Hamana, kako je opisano u Knjizi o Esteri, organizujemo kurs posvećen ženama jevrejkama. Knjiga o Esteri posebno naglašava lik Estere, hrabre žene koja je igrala ključnu ulogu u spasenju svog naroda, ističući time važnost i uticaj žena u jevrejskoj tradiciji. Ova serija predavanja će biti prilika za dublje razumevanje bogate baštine i identiteta jevrejskih žena. 

Midraša kurs će se održati 19. i 20. marta 2024. godine, sa početkom u 18 časova.

Utorak, 19. mart 2024. - Razotkrivanje žena iz Talmuda

Sreda, 20. mart 2024. - Žena - jevrejka - aktivistkinja

Na Midraša kurs se možete prijaviti putem formulara klikom na link: Jevrejke i njihove priče do kraja dana u ponedeljak, 18. marta 2024. 

Radionice će se održatu uživo u Beogradu, a svi prijavljeni učesnici/učesnice će putem email-a nakon prijave dobiti adresu održavanja radionica.

Midraša kurs organizuje organizacija Haver Srbija u saradnji sa edukativnim projektom Saveza jevrejskih opština Srbije Ledor Vador. Midraša projekat omogućio je JHF - Holandski jevrejski humanitarni fond.

Puno pozdrava,

Tim organizacije Haver Srbija