Socijalna služba


Socijalna služba vodi brigu o članovima Jevrejske opštine Beograd. Pomoć je usmerena na sve kategorije članstva; decu, srednju generaciju i penzionere, koji su u stanju socijalne potrebe.


Posredstvom Socijalne službe JOB, članovima kojima je pomoć potrebna, omogućene su jednokratne i kontinuinirane pomoći, pomoć u obrocima, pomoć u prehrambeno-higijenskim paketima za praznike Pesah i Roš hašana i paketi pažnje za praznike Hanuku i Purim.


Jednokratne i kontinuirane pomoći

je program Jevrejske opštine Beograd koji je namenjen članovima kojima je pomoć neophodna za prevazilaženje trenutnih ili trajnih poteškoća.

U ovim situacijama najčešća potreba je pomoć za izmirenje dugovanja za komunalije i zimski ogrev. Bolesnima koji nemaju dovoljno finansijskih sredstava, omogućava se pomoć za kupovinu lekova, plaćanje dijagnostike i lečenja i kupovinu medicinska pomagala.


Besplatni obroci

su pomoć koju smo uspostvili pre više od deset godina sa idejom da nijedan član JOB ne sme da bude gladan.Obroci su namenjeni najugroženijim članovima naše zajednice.

Obroci se pripremaju dva puta nedeljno, a svaka isporuka je namenjena za naredna tri dana. Obroci su raznovrsni, za svaki dan je pripremljeno drugo jelo. Svaki obrok se sastoji od supe, glavnog jela, salate, hleba i poslastice.


Pomoć u prehrambeno-higijenskim paketima za praznike Roš hašana i Pesah

Posredstvom našeg dugogodišnjeg donatora, dva puta godišnje, već više od 25 godina, za praznike Pesah i Roš Hašana, obezbeđena je velikodušna donacija u prehrambeno-higijenskim paketima za korisnike socijalne službe.

Svaka donacija prati trenutno stanje i potrebe članova te omogućava više od 80 paketa i isto toliko pilećeg košer mesa za članove JOB.


Paketi pažnje za praznike Hanuku i Purim

Po predlogu socijalne komisije, 2021. godine smo počeli sa programom podele paketa pažnje za Hanuku i Purim za korisnike socijalne službe.

Poklon paketi sadrže sveže voće, sok, kafu, slatkiše i slično, a dopunjeni su tradicionalnim poslasticama za Hanuku krofnama, a za Purim „hamanovim ušima“.


Želimo da ohrabrimo članove JOB, ukoliko imaju poteškoća i smatraju da im JOB može pomoći u trenutnoj situaciji, da kontaktiraju socijalnu službu JOB.

Broj telefona socijalnog radnika je: 060/ 5595578.