Dragi naši.

Nadamo se da ste vi i vaše porodice bezbedni, i da imate siguran prostor da podelite kako se osećate u ovoj teškoj situaciji.

Sa posebnim ciljem da izrazimo solidarnost sa Izraelom, podržimo jedni druge, i pronađemo utehu u otkačenim dekoracijama, organizujemo poseban događaj koji spaja duh Šabata sa Noći veštica. 

Ulaz za događaj je davanje dobrovoljnog priloga ili potrebnih stvari za ugrožene Izraelce.

Humanitarnu pomoć u stvarima možete dati donošenjem nečeg od sledećeg:

  • pelene
  • donji veš za muškarce i žene
  • potkošulje
  • čarape
  • majice
  • džemperi/dukserice
  • trenerke
  • jakne

Pozivamo vas da pomognete, jer nijedna donacija nije previše mala.

Napomena: ukoliko donosite neku odeću, molimo vas nova i/ili čista.

Datum

Petak, 27. oktobar 2023. godine

Vreme:

- Kadiš, Paljenje sveća za Šabat: 17:00

- Večera: 18:30 - 22:30

Lokacija

Biće podeljena po prijavi na događaj (odgovorom na ovaj mejl)

Detalji događaja:

Pre nego što dočekamo Šabat, u 17h, izgovorićemo kadiš, koji ćemo posvetiti ljudima nastradalim u Hamasovim napadima. Paljenjem sveća (u 17:17h), tradicijom koja simbolizuje mir i zajedništvo, ćemo uvesti Šabat i posvetiti ga svim ljudima u Izraelu i širom sveta koji su pogođeni tragičnim događajima.

Večera počinje u 18:30, a do tad i nakon toga možete da se opustite i otpustite uz aktivnosti koje osećate da su vam u tom trenutku potrebne:

- Molitveni Krug za Izrael: Ukoliko vam je potreban bezbedan prostor da se pridružite posebnom molitvenom krugu posvećenom Izraelu, imaćete priliku da izrazite svoje molitve i želje za mir.

- Oživi bundevu: Ispoljite svoje emocije ili skrenite sebi misli kroz oslikavanje bundeva ili popunjavanjem bojanki.

- Siguran Prostor za Deljenje: Razumemo da su aktuelni događaji u Izraelu teški i da izazivaju mnoge emocije. Naša "Sigurna zona" je mesto gde možete otvoreno razgovarati, izraziti svoje emocije i podržavati jedni druge u ovim teškim trenucima.

Ovaj događaj je osmišljen kako bi pružio podršku i razumevanje za sve koji se osećaju pogođeni trenutnom situacijom u Izraelu. Bilo da želite moliti, izraziti se kroz umetnost, ili podeliti svoja osećanja, svi su dobrodošli.

Molimo vas da potvrdite svoje prisustvo do petka u 12h, kako bismo mogli adekvatno organizovati događaj. 

Vaša podrška i prisustvo znače mnogo i doprinose solidarnosti u ovim teškim trenucima. Ako imate dodatna pitanja ili trebate više informacija, slobodno nas kontaktirajte.

Zajedno, stvaramo veče puno značenja i empatije.