Od jutra do mraka: Tikun Olam u Bezdanu


Pridruži se ovom nezaboravnom vikend begu od svakodnevnice u Bezdanu, gde se tradicija, havdala i volonterski rad spajaju u jedan poseban vikend. Popodne otvaramo uz vođenu turu Apatina gde ćemo videti sinagogu iz 1885.godine, a nastavljamo s prelepom Havdala ceremonijom koja označava prelazak iz Šabata u nadolazeću nedelju. Kako se zvezde pojavljuju na nebu, pravimo mini žurkicu - eto prave prilike za opuštanje i otpuštanje. Sledećeg dana, okupljamo se sa zajedničkim ciljem - da očistimo jevrejsko groblje u Bezdanu, čime ćemo odati počast onima koji su bili pre nas. Mini seminar završavamo na langošu u Somboru i istraživanje jevrejskog nasleđa ovog grada. Ovo povlačenje nudi jedinstvenu priliku da se povežeš sa tvojom zajednicom, uživaš u večeri proslave i doprineseš.

- Datum: 07.i 08.10.2023.

- Vreme: 11h (planirani polazak iz Beograda) - raspored uskoro!

- Mesto: Apatin i Bezdan

- ​Link za prijavu: https://forms.office.com/e/dTZxPAYGaA


Panel Diskusija - Omladinski klub: nekad i sad


Da li imate pitanja ili želite da iznesete svoje nedoumice u vezi sa radom Jevrejskog Omladinskog Kluba Beograd? Ovaj panel je tu da vam omogući da otvoreno i iskreno razgovarate o svim aspektima našeg kluba.

Ovaj panel se posebno fokusira na pripreme za izbore za omladinske predstavnike na gradskom i nacionalnom nivou. Kroz ovu diskusiju, pozivamo vas da istražite evoluciju angažovanja mladih iz jevrejske zajednice, da saznate više o organizacijama, prilikama i mogućnostima koje prate ovu poziciju, ali i o odgovornostima koje ona donosi.

Budi deo ove inspirativne razmene mišljenja i informacija koja će vam pomoći da bolje razumete ulogu Jevrejskog Omladinskog Kluba Beograd i doprinesi zajednici na način koji ti najviše odgovara. Pitanja su dobrodošla, a mi smo ovde da pružimo sve potrebne informacije.

- Datum: 26.10.2023.

- Vreme: 19h

- Mesto: Maršala Birjuzova 19a, levi ulaz, drugi sprat.


Garderoba u pokretu: Razmena Odeće u JOK





Vreme je da osvežiš svoj ormar i uneseš novu energiju u svoj ormar! Pridruži nam se na razmeni odeće, gde ćeš moći da se rešiš nepotrebnih komada odeće i razmeniš ih.

Kako funkcioniše? Veoma jednostavno. Donesi komade odeće koji ti više nisu potrebni, a zauzvrat ćeš dobiti kupone prema broju predatih stvari. Što više doneseš, to više kupona dobijaš za svoju modnu avanturu! Ali to nije sve! Svako ko se pridruži našem događaju ima šansu da učestvuje u našoj fešn tomboli. Izvući ćemo srećne dobitnike koji će osvojiti jedan od naših posebnih judaika poklon set. Sve ovo u opuštenoj atmosferici, uz mogućnost da uživate u čaši piva ili vina. Dođite, razmenjujte, osvojite i provedite nezaboravan dan sa nama. Tvoja stara odeća može postati nečija nova omiljena stvar!


- Datum: 30.10.2023.

- Vreme: 18:30 - 20:00 časova

- Mesto: Maršala Birjuzova 19a, levi ulaz, drugi sprat.


Prijave se šalju ili putem linka ili porukom na +38163426463.

Napomena: Detalji događaja su podložni promenama, stoga pratite ažuriranja i podsetnike tokom meseca na društvenim mrežama JOKBeograd:

Viber grupa

Instagram: @jok.beograd

Facebook grupa