Sreda 28. februar

20.00 Koncert Yinon Muallem trio, Jevrejski kulturni centar, Jevrejska 16

Yinon Muallem jedna od ključnih figura u žanru koji bi se mogao nazvati orijentalni džez, predstaviće svoju muziku zajedno sa muzičarima iz Beograda: Aleksandar Jovanović Šljuka, klavir i Stefan Sablić, ud i kanun, u sredu 28. februara u Jevrejskom kulturnom centru.

Yinon Muallem se preselio iz Izraela u Istanbul i pridružio se ansamblu "Istanbul Sazendeleri" koji je osnovan od strane najpoznatijih muzičra osmanske muzike sa kojima je nastupao širom sveta.

Objavio je 11 albuma svojih originalnih kompozicija. Njegov poslednji album "Norwegian Oud" dobio je odlične kritike u međunarodnoj muzičkoj štampi i izabran je kao jedan od deset najboljih svetskih muzičkih albuma prema magazinu "Songlines".

Sarađivao je sa: Ros Dejlijem (Grčka), Omer Farukom Tekbilekom (Turska, Sjedinjene Američke Države), Tekfen filharmonijskim orkestrom, Kudsi Ergunerom, Istanbul Sazendeleri, Akin Eldes, Anjelika Akbar, Erkan Ogur, Derya Turkan, Sirin Pancaroglu (Turska), Alim Gasimov (Azerbejdžan), Ganesh Kumar, Subash Chandran (Indija) i mnogim drugima.

Karte po ceni od 800 dinara, se mogu kupiti preko ticket.rs ili pola sata pre početka predstave uz prethodnu rezervaciju na jevrejski.kc@gmail.com.

Cena karte za članove Jevrejske opštine iznosi 500 dinara. Radi ostvarivanja popusta potrebno je izvršiti rezervaciju karata na jevrejski.kc@gmail.com, navesti puno ime i prezime uz napomenu da ste član JOB.