Utorak 4. jun 20.00 Lala Tamar & Al Andalus / Maroko, Srbija

Sreda 6. jun 20.00 Violinista na krovu

Subota 22. jun 22.00 Shira Utfila, specijalni gost Elad Gabay / Izrael, Srbija

Nedelja 23. jun 20.00 The New Original Klezmer Ensemble / Italija

Rezervacije: info@jkc.rs

Dođite da provedemo ove čarobne junske večeri zajedno pod noćnim nebom u bašti Dvorišta beogradske sinagoge. Uživaćemo u egzotičnim zvucima, prijatnoj atmosferi, kvalitetnoj muzici i teatru. "Melodije junskih večeri" gde se toplina letnjih noći susreće sa lepotom raznovrsnih tradicija i gde možete ćuti muzičare iz Maroka, Izraela, Italije i Srbije.

Očekuje nas i poslednje izvođenje u sezoni mjuzikla "Violinista na krovu " na otvorenom i po specijalnoj ceni od 1.000 dinara za pojedinačnu ulaznicu.

Čast da otvori 14. izdanje Ethno Fusion Fest festivala, 04. juna u 20.00 Ethno Fusion Fest festival pripala je zvezdi severnoafričke muzike Lali Tamar koja nam je i ove godine dolazi iz Maroka.

Lala Tamar živi na relaciji Izrael – Maroko i nastupa širom sveta izvodeći marokansku, jevrejsko-špansku, flamenko i bliskoistočnu muziku.

Prošlogodišnjim koncertom za koji se tražila karta više, oduševila je beogradsku publiku. Ove godine podrška će joj biti "Al Andalus" koji čine brojni renomirani muzačari.

Drugo veče festivala, 06. juna u 20.00 rezervisano je za pozorište i mjuzikl "Violinista na krovu".

Priča o ljubavi, dirljivim rastancima, o ljubavnim nesporazumima, a sve u vihoru jednog lošeg istorijskog momenta.Sa likovima koji sa svojim optimizmom opstaju u svojoj nepoljuljanoj veri u budućnost. Ovu duhovitu i dirljivu priču nam donose glumci, pevači i orkestar koji izvodi muziku uživo. Ne propustite jedinstvenu priliku da ovaj mjuzikl pogledate na otvorenoj sceni, pod noćnim nebom!

Nakon dvonedeljne pauze, vraćamo se 22. juna u 22.00 kada će svoj tradicionalni koncert održati bend koji ne treba posebno najavljivati "Shira Utfila". Ove godine pridružiće im se i specijalni gost iz Izraela Elad Gabay, kao i gost iz Indije Akash Bhatt.

Festival zatvara, 23. juna u 20.00, ansambl iz italije " The New Original Klezmer Ensemble"

Instrumentalno vokalni ansambl koji čine pet muzičara osnovao je 1993. godine Davide Casali. Učestvovali su na svim važnim festivalima Klezmer muzike u Italiji, potpisuju muziku za nekoliko filmova i izdali su brojne albume.

Reč "klezmer" potiče iz Hebrejskog jezika i znači "instrument za sviranje". Klezmer muzika se vezuje za Jevreje koji su od 16. veka živeli na prostoru Istočne Evrope i od tada se, kao i u današnje vreme, izvodi na festivalima, proslavama i svadbama.

Cena pojedinačne ulaznice za sve programe je 1.000 dinara.

Cena kompleta je 3.000 dinara

Popust za članove JOBa je 20%.

U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u Jevrejskom kulturnom centru, Jevrejska 16.