Kako se približavamo veselom prazniku Tu BiŠvat, Jevrejski Omladinski Klub Beograd sa zadovoljstvom vas poziva na poseban događaj koji obećava da će biti i značajan i uzbudljiv. Pridružite nam se na večeri sadnje, kobajagi-sedera i dubokom razgovoru o važnom događaju iz naše istorije.

Agenda:

1. Sadimo biljke za Tu BiŠvat (19:00 - 19:30):

Pridružite se duhu praznika i unesite dodir prirode u naš klub dok zajedno sadiimo nove biljke. Ova zelena inicijativa simbolizuje rast, obnovu i našu posvećenost okolini.

2. Kobajagi seder večera (19:30 - 20:00):

Pridružite nam se na jedinstvenoj i vegetarijanski prijateljskoj večeri dok se okupljamo za simulaciju seder večere za Tu BiŠvat. Istražite simboliku različitih voćki i orašastih plodova, te se uključite u razgovor o ekološkom i duhovnom značaju ovog posebnog dana.

3. Razgovor o kulturi sećanja na Holokaust (20:00 - 21:00):

U čast nadolazećeg Međunarodnog dana sećanja na Holokaust, imaćemo posebnog gosta - Miška Stanišića iz organizacije Terraforming, posvećenoj obrazovanju o Holokaustu i kulturi sećanja. Učestvujte sa nama u razmišljanju o važnosti prisećanja i ulozi koju svako od nas ima u očuvanju priče o Holokaustu.

Molimo vas da potvrdite vaše prisustvo do 19.01. (petak) u 12h na imejl omladina@jobeograd.org, kako bismo osigurali dovoljno materijala za aktivnost sadnje i mesta za večeru.

Dođite da se zajedno pripremimo za Tu BiŠvat, podelimo ukusnu večeru i učestvujemo u dubokom dijalogu o najvećoj tragediji u našoj istoriji.