Petak 30.jun

Shabbat Bliss, Jevrejski omladinski klub

Za početak nedelje, stižu uzbudljive vesti: ovog petka i subote spremamo specijalan događaj i mislimo da bi ti baš mogao/la da budeš deo toga!

Dakle, šta se dešava? HaTnu'a HaKibbutzit, izraleski kibuc pokret dolazi u Beograd da se upozna sa našom zajednicom i njenom istorijom! U goste nam stiže velika delegacija različitih uzrasta, sve od 18+ godina, koja će imati raznovrstan program tokom svog boravka. a centralno mesto njihovom rasporedu zauzima naš Jevrejski Omladinski Klub Beograd.

Značaj ove posete je višestruk, ali mi bismo se fokusirali na promovisanje naše zajednice, negovanje naše istorije, i povezivanje sa našim izraelskim gostima.

PROGRAM:

Petak 30.06.

11:45 Akcija čišćenja groblja u Pančevu - dođite da učinimo dobro delo za ovu nedelju i zajedno sa posetiocima iz Izraela pomognemo Jevrejskoj opštini Pančevo da pospremi svoje groblje! Prevoz i ručak će biti obezbeđeni, polazak iz Jevrejske Opštine Beograd (Kralja Petra 71a).

19:00 Kabalat šabat na Balkanski način - dočekivanje šabata je prava prilika da demonstriramo svoju balkansku gostoprimnost i podelimo lične doživljaje našeg jevrejskog identiteta u raznovrsnoj, međunarodnoj ekipi. Specijalni gosti to veče će nam biti predstavnici Izraelske ambasade u Srbiji. Mesto okupljanja: Jevrejski Omladinski Klub (Maršala Birjuzova 19a)

20:30 Šabat večera - druženje započeto u Omladinskom klubu će se nastiviti u Social Hall-u naše sinagoge, uz svečani obrok.

Subota 01.06.

10:00 Kiddush brunch - prava poslastica za subotnje jutro, sa jelima domaće trpeze! Probaj da zamisliš miris sveže pripremljenih delicija koje će biti poslužene, a mi ćemo se potruditi da izbor bude pun ukusnih iznenađenja kako bi svi gosti uživali kao kod kuće. Mesto okupljanja: dvorište Sinagoge.

Prijave za vikend su do četvrtka, mesta su ograničena - javi čemu se pridružuješ!

Ne propusti priliku da budeš deo ovog specijalnog događaja, prijavi se odgovorom na ovaj mejl ili se javi na 063304418 putem poruke i rezerviši svoje mesto!

Radujemo se tvojoj prijavi i tvom prisustvu!