Subota 27. maj

Omladinski Šavuot

Narodu knjige i šire,

Jesi li spreman/na za neobičnu avanturu koju donosi praznik Šavuot?

Pozivamo te da nam se pridružiš u danima ispunjenim radoznalošću, prirodom Kosmaja, ukusnom hranom i diskusijom! ????

Pripremi se za povezivanje sa korenima, sticanje veština u prirodi i uživanciju uz očaravajuću, sirnu gozbu koje će zagolicati tvoje čulo ukusa.

Zvuči dobro? Prijavi se klikom na link najkasnije do petka.

Za ovaj događaj je predviđena simoblična participacija, koja iznosi 500 dinara što uključuje obrok, piće i prevoz. Ukoliko imaš poteškoću s plaćanjem participacije iz finansijskih razloga piši nam!

RASPORED omladinske proslave Šavuota

Datum: subota, 27.maj 2023.

Vreme: 9:30 - 18:00

Mesto okupljanja: Sinagoga Sukat Šalom, Maršala Birjuzova 19,

Transport: Autobus će nas pokupiti u 10:00 ujutro, a potom doći po nas u 14:00, očekivani povratak u Beograd bi bio oko 15:00.

Planinarenje u prirodi na Kosmaju: 11:00 - 14:00

Započećemo panoramskim planinarenjem na Kosmaju, očaravajućem mestu koje nas simbolično podseća na svetu Sinajsku goru.

Pridruži nam u usponu da zajedno istražimo lepotu prirode i primenjujemo izviđačke tehnike snalaženja u prirodi. Ovaj osvežavajući planinarski izlet omogućiće nam da se ponovo povežemo sa prirodom i udahnemo malo svežeg vazduha!

Uživanje u sirnim đakonijama i Midraš: Od 15:30 pa nadalje

Lokacija: Maršala Birjuzova 35, u pasažu, stan broj 6

Nakon naše avanture u prirodi, vratićemo se u grad, u Moishe Pod.

Prepusti se ukusnoj raclette gozbi, uz razne sirne užitke. Dok uživamo u obroku, takođe ćemo se upustiti u zanimljivu radionicu o Midrašu, istražujući bogatu i značajnu priču o Šavuotu. Ova edukativna sesija produbiće naše razumevanje i pružiti nam vredne uvide.

Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku da se povežeš sa ljudima istih interesovanja!

Bez obzira da li tražiš avanturu, duhovni razvoj ili jednostavno šansu da upoznate nove prijatelje, ovo druženje je kao namenjeno za tebe!

Da bi osigurao/la svoje mesto, molim te da potvrdiš prisustvo do petka putem linka. Mesta su ograničena, pa je najbolje da požuriš!

Takođe, želimo da vas podsetimo na opštinsku proslavu Šavuota u četvrtak, 25. maja 2023. godine. Program za veče izgleda ovako:

RASPORED opštinske proslave Šavuota

Datum: četvrtak, 25.maj 2023.

Vreme: 19:30 - 22:15

Mesto okupljanja: Sinagoga Sukat Šalom, Maršala Birjuzova 19, desni ulaz

Večernja služba: 19:30 - 20:15

Večera: 20:15-21:15

Mina Pašajlić: Izreke Otaca - Mudrosti iz prošlosti primenljive u sadašnjosti: 21:15-22:15

Nakon svečane večernje službe, uživaćemo u ukusnoj večeri. Cena večere iznosi 1.000 dinara. Uplatu možete izvršiti na blagajni Jevrejske opštine Beograd svakog radnog dana od 8 do 16 časova, ili na račun JOB: 205-49527-14, sa imenima osoba za koje je izvršena uplata. Rok za prijavu za ovaj događaj i uplatu je sreda, 24. maj do 14:00 časova. Za prva tri omladinca koji se prijave nudimo pokriće participacije.

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom slavlju Šavuota. Ovo je prilika da se okupimo, podelimo trenutke radosti i mudrosti iz naše bogate tradicije!