U nedelju, 17. jula članice Ženske sekcije Jevrejske opštine Beograd družile su se u živopisnoj prirodi nacionalnog parka Fruška Gora.

Druženju je prisustvovalo više od 40 članica Ženske sekcije iz Jevrejske opštine Beograd, pridružile su nam se i gošće iz Jevrejske opštine Pančevo, što nas je veoma obradovalo.

Posetile smo veoma atraktivne lokacije sa planinskim vodičem Milanom iz udruženja – “Upoznaj Srbiju“. Bila je organizovana vođena tura do Vrdničke kule gde smo imale predavanje o istorijatu utvrđenja kao i o istoriji nacionalnog parka Fruška gora.

Nakon interesantne šetnje posetile smo stari rudnik Beli majdan, gde smo saznale više o ovom neobičnom lokalitetu kao i o istoriji mesta Rakovac.

Šetnja kroz šumu, nedirnuta priroda, cvrkut ptica, mirisi zelenila, bili su pravi odmor za dušu. Uživale smo svim čulima.

Druženje smo nastavile u vinariji etno domaćinstva – Podrum Miljević. Za nas je bio posebno pripremljen rustični ručak, uz degustaciju 3 vrste vina. Opustile smo se u autentičnom ambijentu vinarije uz prigodnu muziku tamburaša.

Izlet je bio još jedno lepo zajedničko iskustvo koje smo podelile u dobroj atmosferi, smehu i druženju. Hvala vam svima što ste došle u velikom broju i doprinele dobrom raspoloženju prisutnih.

Vidimo se nakon letnje pauze na sledećem druženju u novoj avanturi.

Maja Slater