Povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta u Beogradu, 10. maja, predsednik Jevrejske opštine Beograd Aron Fuks, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan položili su vence na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu. Ceremoniju je otvorio Hor Braca Baruh.
Komemoraciji su su prisustvovali članovi i predsednik Jevrejske opštine Pančevo David Montijas.
Drugi deo komemoracije održan je kod Spomen ploče Staro sajmište. Rabin Isak Asiel govorio je molitvu a prisutnima se obratila dr Dragana Stojanović, predsednica memorijalne komisije.
Članovi Jevrejske opštine Beograd su zatim peške preko Brankovog mosta stigli do ulice Braće Krsmanović, do Spomenika Jevrejima stradalim u kamionu "dušegubka"- specijalnom vozilu namenjenom za gušenje zatvorenika koje su nacisti koristili za masovna ubistva. Spomenik je podignut na mestu gde se kamion sa zatvorenicima iz logora zaustavljao da bi se izduvni otrovni gas preusmerio u hermetički zatvoren deo kamoiona gde su se nalazili zatvorenici.
Rabin Isak Asiel je govorio molitvu. Ester Bajer je položila venac ispred Jevrejske opštine Beograd. Brane Popović je pročitao odlomak iz knjige Davida Albaharija "Gec i Majer".