Srbija i svet su juče (utorak 11. novembar) obeležili  Dan primirja u Prvom svetskom ratu u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

U okviru centralne državne ceremonije obeležavanja 11. novembra, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, u ime Vlade Srbije, položila je  venac na Spomen - kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu.

Vence su položili i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije,  predstavnici diplomatskog kora i predstavnik Jevrejske opštine Beograd.

Dan Primirja u Prvom svetskom ratu obeležen polaganjem venca na Jevrejskom groblju u Beogradu 

U znak sećanja na veliku hrabrost i  rodoljublje "Srba Mojsijeve vere", koji su položili svoje živote tokom Balkanskih i Prvog svetskog rata, a u povodu obeležavanja Dana Primirja u Prvom svetskom ratu, održan je komemorativni skup na Jevrejskom groblju ispred Spomenika palim jevrejskim ratnicima 1912-1918 .

U ime Jevrejske opštine Beograd venac je položio predsednik Saša Jinker. O hrabrosti  poginulih heroja govorio je Davor Salom .

Citirajući tekst iz Spomenice poginulih i umrlih srpskih Jevreja u Balkanskom i Svetskom ratu 1912 -1918, istaknuta  je sledeća poruka izrečena i zapisana 1927 godine:

"Pali ste jer je ljubav prema Otadžbini bila za vas sveto osećanje ispunjeno odanošću i gotovošću na požrtvovanje prema najčistijim idealima patriotizma. Neka večni i nerazdvojni zagrljaj u smrti sa našim palim srpskim drugovima posluži poznijim naraštajima kao simbol trajnog bratstva između dva napaćena naroda na zajedničkoj grudi".

Molitvu El Male Rahamim izgovorio je rabin Srbije Isak Asiel.

Komemoraciji su prisustvovali članovi zajednice i predstavnici Udruženja dobrovoljaca iz Balkanskih i Prvog svetskog rata .