U nedelju 15. septembra 2019. održan je Festival jevrejske kulture u organizaciji Jevrejske opštine Beograd. Pored velikog broja članova Jevrejske zajednice, festival su posetili građani Beograda i turisti.
Jevrejska opština Beograd već dugi niz godina učestvuje u Evropskim danima jevrejske kulture, kao važnom delu promocije jevrejske baštine sa željom da se otvoru prema okruženju i prezentuje svoju kulturu, tradiciju i umetnost.
Posebno nas raduje prisustvo mladih i dece.
Festival je otvoren u 16.30 časova.
Posetioci su mogli da vide izložbu slika Jozefa Baruhovića, izložbu Jevrejske opštine Zemun „Pravednici među narodima“ i da uživaju uz najpoznatije i najlepše melodije jevrejske muzike.
Gospodin Jozef Baruhović je prisutnima pričao o svojim višegodišnjim slikarskim ostvarenjima uz posebnu priču o svakoj slici i njenom razvoju.
Pre obilaska hrama gospodin Avram Izrael govorio je o istoriji sinagoge, a potom je poveo posetioce u obilazak hrama zajedno sa Stevanom Lanjijem koji je publici u hramu pričao  o osnovama judaizma.
Festival se nastavio nastupom Srpsko-jevrejskog pevačkog društva, hora "Braća Baruh" koji je, zajedno sa solistima Narodnog pozorišta Vukom Zekićem i Majom Gligorić, izvodio najlepše srpske i jevrejske kompozicije.
Na svakom od nas je da na svoj način i u meri u kojoj može doprinese jačanju našeg zajedništva i očuvanju naše zajednice. Ovaj festival je u potpunosti ispunio naša očekivanja i doprineo duhu jačanja. Potreba naših članova da se u jednom prelepom ambijentu neformalno druže je smernica ka kojoj ćemo stremiti nadalje i očekujemo još puno ovako lepih okupljanja kao što je bilo ovo juče.

Održavanje Festivala jevrejske kulture omogućeno je zahvaljujući sredstvima ostvarenim po Zakonu o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika.