Bilten MOST, Bilten Udruženja useljenika iz bivše Jugoslavije u Izraelu, unedavno je objavio članak o poseti predsednika Jevrejske opštine Beograd, Danila Medića memorijalnom centru Jad Vašem u Jerusalimu.

Predsednik Jevrejske opštine Beograd, Danilo Medić, krajem februara ove godine je boravio u zvaničnoj poseti Svetskom centru sećanja na Holokaust - Jad Vašem u Jerusalimu. U pratnji Danila Medića bio je i Josef Žamboki, poznati dobrotvor iz Izraela.

Predsednika Jevrejske opštine Beograd primio je Shaya Ben Yehuda, direktor za međunarodne odnose Jad Vašema a tema sastanaka je bila buduća saradnja Instituta za istraživanje Holokausta u okviru budućeg memorijala Staro Sajmište i muzeja Holokausta u Beogradu. Shaya Ben Yehuda je obećao svestranu pomoć u svim segmentima rada budućeg instituta i muzeja Holokausta.

Vredno je da spomenemo da je Danilo Medić svojim autoritetom uspeo da dobije saglasnost Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika grada Beograda, za proširenje Jevrejskog groblja u centru Beograda, najveći spomeničko memorijalni kompleks u Srbiji, a i regionu.

U nastavku možete pogledati Bilten Most Bilten Most