U nedavno renoviranom i centralno lociranom objektu „Župa“ na Kopaoniku, boravilo je 110 članova Jevrejske opštine Beograd, na porodičnom okupljanju od 4. do 11. avgusta. Sve generacije su bile zastupljene, pa i one baš najmlađe, što je atmosferi dalo posebnu draž. Program boravka bio je tako koncipiran da se pronađe prava mera između rekreacije, plivanja na bazenu, boravka u prirodi, odlaska na obližnje vrhove i kulturno-obrazovnih sadržaja koji su uključivali muzičke i plesne radionice, predavanja i filmske projekcije sa uglavnom jevrejskom tematikom. Apartmani u „Župi“ su vrlo prostrani, oko 40kvm, a spremanje hrane je realizovano u našoj organizaciji, tako da su svi uslovi bili zadovoljeni za pravo opuštanje i uživanje.

Predsednik JO Beograd, gospodin Danilo Medić, je u dva večernja predavanja okupljenim članovima govorio o našoj Opštini i trenutnim događanjima u zajednici. Svima je utisak da nam je druženje nedostajalo. Opšte iskazana želja je da ovogodišnje okupljanje na Kopaoniku bude tek početak sličnih događanja koja planiramo da organizujemo u skoroj budućnosti.

            Nadamo se da će vam foto zapisi sa okupljanja preneti delić sjajne atmosfere.   Održavanje događaja omogućeno je zahvaljujući sredstvima ostvarenim po Zakonu o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika.