Beldocs – 13. Меđunarodni festival dokumentarnog filma – Dokumentarni film „Golda“

0
426

Danas počinje Beldocs – Меđunarodni festival dokumentarnog filma

Tokom 13. izdanja Festivala, koji se održava od 3-10. septembra, film “Golda” možete pogledati onlajn, putem platforme Cinesquare.🎬

Više informacija pogledajte na: https://bit.ly/32Mmxqx

Neposredno pre njene smrti, Golda Meir je dala intervju za izraelsku televiziju. Nakon završetka snimanja, kamere su nastavile da snimaju, zauvek beležeći intiman razgovor sa prvom i jedinom ženom koja je ikad vladala Izraelom. Dok je palila cigaretu za cigaretom, Golda je slobodno govorila o svojem mandatu premijera – pet burnih godina koje su joj obezbedile mesto u istoriji, uz veliki lični danak.

Većina filmova iz zvaničnog programa Beldocsa biće dostupna za gledanje online na platformi Cinesquare tokom trajanja festivala.

Offline program odvijaće se u Amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije, Letnjoj sceni na Kalemegdanu (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja), na terasi Art bioskopa Kolarac, u dvorani Art bioskopa Kolarac, Muzeju savremene umetnosti Beograd, Jugoslovenskoj kinoteci i Bioskopu Balkan.

Sve projekcije i prateći događaji biće održani u potpunosti u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

LEAVE A REPLY