Izraelsko-španska muzičarka Jasmin Levi premijerno u Beogradu

0
298

Izraelsko-španska muzičarka Jasmin Levi, premijerno će nastupiti u Beogradu, u utorak 19. novembra 2019, u Kombank areni u 20.00 časova.

Jasmin Levi je zvezda izraelske i španske muzike, kantautorka koja stvara mešavinu flamenka i muzike španskih Jevreja, ukrštajući je sa kulturnim nasleđem rodnog Izraela.

– Moja najveća sreća je što sam se rodila i odrasla u Jerusalimu. To je grad koji okuplja ljude iz celog sveta, svih religija i uverenja. Kada odrasteš na jednom takvom mestu, odrasteš slušajući melodije iz celog sveta. To muzičko proleće je mesto gde nastaje lepota moje muzike. Ne razmišljam i ne planiram šta ću napisati i kako, jednostavno izvlačim inspiraciju iz svoje duše, a verovatno ta mešavina najrazličitijih uticaja čini da ljudi širom sveta prepoznaju moju muziku kao svoju – kaže, za „Novosti“, Jasmin Levi.

 Bez obzira na njene izraelske korene i jidiš kao maternji jezik, svoje pesme piše na španskom, jer se na njemu „lepše plače“.

– Pesme na ladinu, jeziku španskih Jevreja, prve su koje sam naučila. Kasnije je došla muzika Hulija Iglesijasa. On je oblikovao moj ukus i naklonost ka romantičnim španskim melodijama. U ovoj mešavini pronalazim lepotu za svoju muziku.

Ceo intervju Jasmin Levi za dnevni list Novosti možete pogledati na linku:

http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:830038-Jasmin-Levi-prvi-put-pred-beogradskom-publikom-Tuga-je-odraz-moje-duse?fbclid=IwAR3dkkqBtoD-Pe6-M0sNTBKsjtL2PQ2fP5mfzaPpq8P6HT75YKITJVc_HN0

 

 

LEAVE A REPLY