Sve laži crne trojke jevrejske zajednice

0
322

Na delu je najgrublje kršenje svih mogućih zakona i Jevrejske zajednice i države Srbije zbog očigledno ličnih interesa Roberta Sabadoša, Isaka Asiela koji ne prezaju ni od čega pa ni od angažovanja navijačkih grupa i ekstremne desnice sa kojima već duže vreme imaju saradnju. Potpisuju sporazume, vrše gijur i na kraju upadaju i u naše objekte. Beogradski Jevreji, ne pristaju na to.

Robert Sabadoš je smenjeni predsednik Saveza i pitanje je da ako želi da se brzo reši sukob u zajednici zašto ne povuče tužbu kojom sprečava upis Ministarstva pravde legalno izabranog predsednika Igora Ginzberga.

Isto to važi i za Isaka Asiela koji je izgubio svaki kredibilitet za vršenje bilo kakve funkcije u Jevrejskoj opštini Beograd, a kamoli vršenje službe.

Mi ćemo tražiti od države Srbije zaštitu naših osnovnih prava, da svaki član Jevrejske opštine Beograd ima pravo pristupa bilo kom objektu koji pripada Jevrejskoj opštini Beograd i da nam te stvari ne mogu zabranjivati ni Robert Sabadoš, ni Nenad Asić, ni ekstremna desnica, ni navijačke grupe, ni Vacići, ni Miroljubi „pod mač bato“ Petrovići,…

U nastavku vam su izjave date medijima A. Jinkera, R. Sabadoša i Isaka Asiela koje su u potpunosti kontradiktorne u vezi sa upadom huligana u sinagogu na Šabat, u petak 25. oktobra  

N1 – 26.10.

  1. Jinker: „ Očigledno su, određeni broj naših članova, prevashodno mladih, revoltirani ovime, izašli ovde, mi smo svi bili u sinagogi, tako da ne mogu da tvrdim šta se tačno desilo, ali su na neki način sklonili obezbeđenje sa, pretpostavljam, nekim svojim drugarima i došli i rekli da smo sada ovde“.

N1 – 26.10.

  1. Sabadoš: „Posle sinoćnje službe u Sinagogi rabin Isak Asiel zajedno sa Jinkerom i još 40 članova Jevrejske opštine ostao u objektu i to je odgovor na postupke, kako kaže, „suprotstavljenog i nelegalnog rukovodstva JOB“.Medićevo obezbeđenje izašlo, a ostalo obezbeđenje legalne JOB na čelu sa Jinkerom“.

RTS – 26.10.

  1. Jinker: “ Bili smo prunuđeni da reagujemo, angažovano je privatno obezbeđenje i ulazak u sinagogu neće biti dozvoljen, osim za rabina i stanare, do sledeće službe u petak“.

N1 – 27.10.

Aleksandar Saša Jinker, predsednik frakcije Jevrejske opštine Beograd i rabin Isak Asiel ostali su u petak uveče, posle službe povodom Šabata, u Beogradskoj sinagogi i zauzeli prostorije, potvrdio je Jinker za N1 i dodao da je sve prošlo bez incidenata i da ne zna kakve navijače i desničare u saopštenju spominje rukovodstvo JOB-a, predvođeno Danilom Medićem.

Politika – 28.10.

  1. Jinker: „ Na to je reagovalo članstvo, mladi ljudi su posle službe bez incidenata i bez upotrebe sile sklonili obezbeđenje. Na kraju krajeva, nije toliko bitno ni ko su ti ljudu koji čuvaju sinagogu od onoga što je moglo da nam se desi. Mi smo bili primorani na ovo jer šta je trebalo da dozvolimo“.

Danas – 28.10.

R.Sabadoš negira da su u ulasku u sinagogu učestvovali navijači, već isključivo članovi zajednice

SJOS Saopštenje za javnost

„Prisutni vernici na Šabatnjoj službi, po završetku službe zbili su redove, preuzeli svoju sinagogu i stali uz svog rabina“.

N1 – 28.10.

  1. Jinker na pitanje zašto su na kapiji postavljeni lanci i ko ih je postavio odgovara da – ne zna. „Ne znam tačno, a pretpostavljam da su postavili ti koji sad čuvaju da ne može da se uđe“, odgovara on, a takođe ima isti odgovor na pitanje – ko sad čuva sinagogu? „Ne mogu da tvrdim poimence, kao što nisam znao ni ko je pre toga čuvao sinagogu i pre toga smo imali privatnu firmu koja je čuvala sinagogu, niko nam nije dao izveštaj ko je čuva čuvaju je dok se ne stabilizuje situacija“, navodi Jinker.

Telegraf – 30.10.

  1. Jinker: Na pitanje da li je tačno da su sinagogu „branili“ navijači iz Partizanove grupe Alkatraz, Jinker odgovara da su bili samo omladinci jevrejske zajednice.

RTS – 02.11.

Isak Asiel „Danilo Medić i njegova smenjena uprava su prošlost, pozvali su privatno obezbeđenje, nema tu nikavih  navijača, huligana, to su sve propagandne priče„,        kaže rabin Asiel.

26.10. Saopštenje za javnost Jevrejske opštine Beograd

JOB POD UDAROM MASKIRANIH NAPADAČA

Oko 21 čas, desio se nepojmljiv razbojnički incident nezabeležen u istoriji naše zajednice. Isak Asiel je za Šabat posle večernje službe, daljinskim upravljačem otvorio kolsku kapiju sinagoge, i pustio grupu od dvadesetak maskiranih navijača koji su nasilno upali u hram. Razvaljena su vrata košer kuhinje, vrtića i drugih službenih prostorija u sinagogi.

U ovom trenutku, po svedočenju sa lica mesta, huligani – pripadnici navijačkih grupacija i krajnje desnice su izbacili obezbeđenje JOB i zajedno sa Asielom su u hramu, a kapije su zatvorili lancima uz njegovu pomoć.

Ovim kriminalnim činom Asiel je predao našu sinagogu u ruke nepoznatim, i nasilnim licima koja se trenutno nalaze u prostorijama sinagoge sa njim.

Ko je upao u sinagogu, možete pogledati u nastavku:

26.10. Da li su ovo omladinci jevrejske zajednice, kako je naveo A. Jinker za Telegraf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.10. emejl Glasa Razuma: Tačno je da su sinagogu zauzeli navijači. Navijači za jevrejsku veru i tradiciju. Navijači za našeg rabina. Navijači smo mi, članovi JOB. Sa kapuljačama? Da. Ali to nisu kapuljače već kapice koje Jevreji često nose, naročito u sinagogama. Ta „kapuljača“ se zove kipa ili kepele i značajno se razlikuje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ko to zabranjuje Jevrejima ulazak u sinagogu?

 

 

 

 

 

 

Poruke koje je Asielov i Sabadošev „saradnik“ Bojan Timar radosno upućivao članovima zajednice, koji se hvali…

 

 

 

 

 

 

Specijalni gosti Isaka Asiela Miša Vacić i Miroljub „pod mač bato“ Petrović u sinagogi na Roš Ašana

 

 

 

 

 

U gorenavedenim dijametralno suprotnim i neusaglašenim izjavama jasno se vidi da A. Jinker, R. Sabadoš i Isak Asiel govore neistine i da je upad koji se desio u noći 25/26 oktobra, na Šabat organizovan od strane Isaka Asiela i plaćenih huligana, Partizanove ekstremne navijačke grupe „Alkatraz“.

 

LEAVE A REPLY