Lag BaOmer Druženje na Adi u nedelju 26. maja-

0
768

U nedelju smo se okupili da proslavimo Lag Baomer, 33 dan Omera, dan kada prestaje zabrana radosnih svetkovina, koji se kako nas tradicija uči obeležava u radosti i veselju. Običaj je da se Lag BaOmer proslavlja porodičnim izletima u prirodi, paljenjem vatre, pesmom i igrom. A tako smo i mi obeležili ovaj praznik.

Na naše veliko zadovoljstvo brojni članovi sa svojim porodicama družili su se u prirodnom ambijentu Ade safari uz muziku pesmu i igru.

U prirodi pored jezera, slušali smo fantastični duo Two of us,  i zajedno pevali jevrejske pesme. Vesela atmosfera je ponela i neke od posetilaca te su i oni uživali u ambijentu i prazničnoj atmosferi, pa sa ponosom možemo reći da smo uspeli deo naše bogate tradicije i kulture da približimo Beograđanima.

Vaspitači Centra za neformalnu jevrejsku edukaciju Jevrejske opštine Beograd, za decu su organizovali aktivnosti i radionice u prirodi.

Vesela atmosfera, priroda, pesma, igra i dečiji smeh su reči kojima ukratko možemo opisati proslavu praznika. Da dodamo ono što svemu daje značaj ovih aktivnosti, jučerašnje druženje nije samo proslava praznika već i zbližavanje članova, jačanje prijateljstva i osećaja pripadnosti Zajednici.

Zadovoljni i nasmejani okupljeni članovi sa porodicama jedna je od najvećih vrednosti koju negujemo i najvažniji zadatak za sve generacije Jevrejske opštine Beograd

 

Održavanje događaja omogućeno je zahvaljujući sredstvima ostvarenim po Zakonu o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika.

LEAVE A REPLY