ЈEVREJSKA OPŠTINA BEOGRAD: Izbori će se održati uz saglasnost svetskog jevrejskog kongresa

0
551

Veće Jevrejske opštine Beograd danas će odlučiti o datumu održavanja izbora i to radi uz saglasnost svetskog jevrejskog kongresa koji će biti posmatrač i medijator, sve u cilju da izbori prođu reguralno, kao i da sve strane imaju priliku da učestvuju na fer izborima.

Ovo je juče izjavio Danilo Medić, predsednik Jevrejske opštine Beograd, na konferenciji održanoj u Medija centru.

Jevrejska opština Beograd takođe je osudila ponašanje lidera Pokreta slobodnih gradana (PSG) Sergeja Trifunovića, koji je pozvao sve Jevreje da šetaju sa njim sa žutim trakama oko ruke.

– Osuđujemo jeftinu politizaciju rabina Asiela i Sergeja Trifunovića koji na najjeftiniji mogući način koriste žute trake za sticanje političkih poena dok u isto vreme nemaju ništa protiv da šetaju i sa pristalicama Dimitrija Ljotića osvedočenog naciste. Sve to je najjeftiniji pokušaj prikrivanja zloupotrebe budžetskih sredstava po zakonu o otklanjanju posledica Holokausta koje je utvrdio odbor za nadzor.

Isto tako Rabin Asiel je direktno odgovoran sto je Miroljub Petrović, prijatelj rabina Asiela, nadrilekar i ubica konvertovan u jevrejsku veru i izbegava naše pravosudne organe tako što je pobegao u Izrael – rečeno je na konferenciji.
Podsetimo, u Jevrejskoj opštini Beograd pre tri nedelje došlo je do incidenta jer dosadašnja uprava ne priznaje novo rukovodstvo, pa su sazvali vanrednu izbornu sednicu Skupštine i pozvali ljude da glasaju.

Izvor Kurir

LEAVE A REPLY