САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

0
1020

Шокирани смо незаконитим упадом у наше просторије који се догодио у ноћи између 27. и 28. фебруара 2019. године од стране више лица која, нажалост нису сви чланови наше заједнице.

Према сазнањима којима располажемо, неовлашћен упад и блокирање улаза у просторије прати изношење података о чланству заједнице, злоупотреба печата и меморандума, преузимање сервера и ометање електронских комуникација канцеларије Општине.

На проширеној седници Већа, Извршног и Надзорног одбора Јеврејске општине Београд одржаној у згради синагоге дана 1. марта 2019. године, размотренi су настали ванредни догађаји и донете следеће одлуке и закључци о којима овим путем обавештавамо јавност:

  1. Веће Јеврејске општине Београд предузима сва легална средства код надлежних органа Републике Србије у вези са преузимањем просторија Општине од стране групе наших чланова које је учињено злоупотребом, преваром и уз употребу силе о чему постоје сви релевантни докази у смислу кршења закона.
  2. У овом тренутку на нелегалан начин онемогућено је одржавање Ванредне изборне Скупштине Јеврејске општине Београд које је било заказано за 3. март 2019. године у простору Општине на адреси Краља Петра 71а. Тиме је члановима наше Заједнице онемогућено основно право да бирају и буду бирани. Стога Веће Јеврејске општине Београд, поступајући у складу са Пословником о раду Скупштине и у жељи да допринесе смиривању насталих тензија, доноси Одлуку о одлагању Ванредне изборне Скупштине ЈОБ за 17. март 2019. године.

У Београду, 01.марта 2019. године,

Веће, Извршни и Надзорни одбори Јеврејске општине Београд

LEAVE A REPLY