#WeRemember 2018/19- Poziv WJC: Učestvujte u globalnom videu

0
501

Poziv WJC: Učestvujte u globalnom videu #WeRemember

Svetski jevrejski kongres (World Jewish Congres WJC) priprema kampanju WeRemember 2019. koja će se emitovati 27. januara 2019. godine na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta.

„Svake godine premine sve više žrtava Holokausta i sećanje na Holokaust nastavlja da bledi. Nažalost, ovo je u korelaciji sa alarmantnim rastom antisemitizma sa kojim se nismo suočavali od kraja Drugog svetskog rata. Zato je sada je važnije nego ikada da se održi sećanje na Holokaust“.

Za početak kampanje pozivamo sve vas širom sveta da pošeljete video snimak na kojem vi kažete „Sećamo se“ na vašem maternjem jeziku. Nakon prijema vaših video zapisa, mi ćemo kombinovati sve podneske na različitim jezicima u jedan video i tako ćemo prikazati da je pamćenje Holokausta univerzalno.

Bili bismo počastvovani ako biste učestvovati u kampanji snimanjem video zapisa: „Sećamo se“ na vašem maternjem jeziku ili na bilo kom drugom jeziku koji znate.

___________________________________________________________________

Pozivamo vas da se uključite u kampanju WeRemember 2019. posvećenoj sećanju na žrtve Holokausta.

Molimo vas da nam pomognete da što više ljudi uključimo u kampanju (porodica, prijatelji, kolege, komšije…).

Kako učestvovati:

  1. Koristite telefon / računar / digitalnu kameru da biste snimili video.
  2. Recite „Sećamo se“ na vašem maternjem jeziku.
  3. Sačuvaj video.
  4. Pošaljite ovaj video na:kultura@jobeograd.org sa vašim imenom, lokacijom i videom WeRemember (npr. Silvija-  Srbija -WeRemember).

LEAVE A REPLY